В местностите около две магистрали, които се намират в покрайнините на Москва се намират най-скъпите жилища в Русия.

Rublyovskoye and Novorizhskoye са две криволичещи магистрали, но в областта около тях се намират най-скъпите квартали за живеене в Русия. За тях разказва Business Insider.

Rublyovka e предградие, заобиколено от магистралата Rublyovsoye. В него се намират домовете на влиятелни бизнесмени и политици като президента Владимир Путин и министър-председателят на Русия Димитрий Медведев. Високият стандарт на живот на жителите в региона си личи само от автомобилите, от които преобладават марки като Range Rovers, Land Rovers, Mercedes, Porsches, BMW и Rolls Raoyce. Често там се установяват богати руснаци от Сибир, които печелят парите си от търговия с диаманти и нефт.

Недостатък на Rublyovka е трафикът. Двулентовата магистрала се затваря почти всеки ден заради политически конвои. В тях обикновено се возят президентът и министър-председателят на Русия от техните домове до Кремлин.

Друга особеност на квартала с най-скъпите имоти в страната е сигурността - всеки дом е заобиколен от високи стени и камери за наблюдение. Повечето от жителите са купили своите имоти там през 90-е години на миналия век, когато не са били особено добри времена за Русия. Така, за да се чувстват защитени, те са построили солидни заграждания.

Цените на домовете стигат до 80 милиона долара. Цената от обява за продажба на имение с големина 1115 квадратни метра, с басейн, сауна и апартаменти за персонала е била 62,4 милиона долара. Но според експерти някои от най-скъпите жилища дори не са пускани публично за продажба.

Освен скъпите имоти, в региона на Rublyovka има и много изискани ресторанти и големи търговски центрове с бутици на марки като Prada, Gucci, Giorgio Armani и Dolce & Gabbana.

Другото скъпо предградие е край магистралата Novorizhskoye, където са вторите най-скъпи имоти в страната. В него живеят богати семейства и популярни личности. Цените на домовете започват от 1 и стигат до 50 милиона долара. Магистралата там обаче е доста по-популярна от съседната в Rublyovka, тъй като е по-широка, което прави по-лесно и бързо придвижването до Москва и обратно.

Случва се жителите там да използват хеликоптери, за да стигнат близо до столицата, а за оставащите 15 минути до нея да шофират. През последните години в Novorizhskoye бяха изградени луксозни имоти, които се считат за най-големите в Русия. Това, с което те се отличават, е че дизайнът им включва пясък от Малдивите и красиви фонтани.

Домовете тук, също подобно на тези от съседния регион, са защитени с огради и системи за наблюдение, но са доста по-видими от тях. Цените за жилищата в Novorizhskoye почти догонват тези в Rublyovka, като започват от 1 милион долара и стигат до 40 или 50 милиона долара.

Имот с 10 спални, закрит басейн и градина с пауни в Novorizhskoye може да се купи за 25 милиона долара.