Електрическите тротинетки за кратко време се превърнаха в новата мания за активните хора, живеещи в големите градове. Германската луксозна марка Mercedes-Benz също планира да се включи в тази надпревара.

Компанията издаде своята идея, като показа своя тротинетка по време на автомобилното шоу във Франкфурт. И той беше забелязан от технологичното издание The Verge.

"Електрическите тротинетки получиха разрешение за движение по германските пътища от юни и вече е трудно да си представим пътищата без тях. Тези бързи електрически тротинетки са перфектният начин да изминете къси разстояния, без да вредите на околната среда", посочват в свое становище от Mercedes.

"Новият е-скутер е част от семейството на марката Mercedes-Benz EQ", допълват от производителя. Засега от германската компания не са представили подробности относно спецификите на возилото, като максимална скорост, например.

Също така не е ясно кога те ще бъдат официално пуснати на пазара, но от становището се загатва, че вероятно първият пазар ще бъде именно родината на Mercedes. Все пак вероятно те ще се появят през следващата година.

Mercedes не е първата голяма автомобилна компания, която навлиза на тази нова ниша. Audi, Volkswagen и BMW вече показаха свои такива модели.