В Испания, Италия и Франция има редица дестинации, които всяка година привличат огромен брой туристи. Източна Европа обаче става все по-интересна за посетителите от западната част на Стария континент.

От британския Telegraph предлагат свой списък с 25 места в държавите в региона, които човек трябва да види. Сред тях присъства и един български град. Ето кои са предлаганите от изданието дестинации:

Талин, Естония

Снимка 270236

Източник: iStock

Според авторите на статията естонската столица предлга неповторима симбиоза между средновековен чар и модерен дух.

 Рига, Латвия

Снимка 211617

Източник: Flickr.com

В латвийската столица могат да бъдат намерени едни от най-красивите примери в света за архитектура в стил ар нуво.

Планина Дурмитор и национален парк Биоградска гора, Черна гора

Снимка 325054

Източник: iStock

Национален парк Биоградска гора се намира в централната част на балканската страна между реките Тара и Лим. В планина Дурмитор се намира вторият от четирите национални парка в Черна гора, като много от върховете там са над 2000 метра.

Езерото Блед, Словения

Снимка 247583

Източник: iStock

Северната и западната част на езерото са разрешени за плуване, а в средата му се намира малък остров с построена на него красива черква от 14-ти век.

Москва, Русия

Снимка 298265

Източник: iStock

В руската столица живеят над 10 милиона души и динамиката на мегаполиса не е за всеки. Въпреки това Червеният площад е едно от местата, които човек трябва да види в живота си.

Пловдив, България

Снимка 325050

Източник: iStock

Според авторите на списъка в Пловдив могат да бъдат намерени най-много руини от древни времена в сравнение с останалите предложения. Те съветват посетителите на града да не пропускат Стария град.

Мостар и Сараево, Босна и Херцеговина

Снимка 325051

Източник: iStock

Пътуването с влак между двата града е може би е сред жп линиите в Европа, откриващи наистина впечатляващи гледки.

Татра, Полша и Словакия

Снимка 325056

Източник: iStock

Планинският масив Татра е най-високата част на Карпатите и се намира на границата между Полша и Словакия. Там има безброй пътеки за запалените планинари, които водят до едни от най-високо разположените езера на Стария континент.

Трансфъгърашко шосе, Румъния

Снимка 318435

Източник: iStock

Това е най-високият път в Румъния, който минава през Карпатите и съединява областите Влахия и Трансилвания. То е емблема на страната.

Прага, Чехия

Снимка 309512

Източник: iStock

Чешката столица се смята за един от най-романтичните градове. Според Telegraph разходките из малките улички в центъра са като да влезеш във филм на Фелини.