Всички сме чували за прословутите звезди на Мишлен. Едни от най-скъпите и изтънчени рсторанти по света са удостоени с честта да бъдат в съсзвездието на престижното кулинарно достижение. Кои са едни от най-скъпите и „недостъпни” ястия разказва foodpanda.
Звездите на Мишлен са своеобразни медали, които се дават на най-добрите заведения по света за цялостно кулинарно преживяване – обслужване, храна, презентация на ястията и др.
Една звезда се дава на "много добър ресторант в своята категория", две за "отлична кухня и обслужване". Трите звезди са за "изключителна кухня, презентиране на храната и отношение". Днес, звездите на Мишелин се раздават в 23 страни, но България все още не е сред тях.
Ако се чудите, кои ястия гарантират на техните заведения, да бъдат наградени със звезда, може да ги видите тук.
- Задушен омар в летен сос – част от 6 степенно меню в Париж, на стойност 330 евро
- Ширасу – Япония, част от четири степенно меню на стойност 220 евро
- месо от копита на крава – Холандия, част от дегустация на менюто, което струва 182 евро.
- Прасе сукалче – Испания, част от 7 степенно меню, на стойност 280 евро.
- Десерт „Мадагаскар” – Италия, част от 3 степенно меню.
Някои хранителни ценители твърдят, че най-доброто, не трябва да бъде най-скъпо. Има и зрънце истина в поговорката можете да получите това, за което плащате. Това определено е вярно, когато става въпрос за ястия със звезда Мишлен.