От 14 октомври националният превозвач "България Еър" възстановява полетите си между България и Израел. Полетите между София и Тел Авив ще се изпълняват всеки четвъртък и неделя в удобни часове.

Стартът на директните полети между България и Тел Авив става възможен благодарение на последното и най-актуално изменение в заповед на Министерството на здравеопазването, според която Израел влиза в списъка на държавите, чиито сертификати за ваксинация, изследване и преболедуване на COVID-19 се считат за равностойни на цифровия COVID сертификат на ЕС. В допълнение към това, от август пристигащите в България от Израел вече не подлежат на поставяне под задължителна карантина. Всеки, който предстои да пътува до Израел, трябва да се запознае предварително с актуалните мерки и указания за вход и преминаване през страната, от сайта на Министерство на външните работи на Израел.

Сигурността и здравето на пътниците винаги са били от първостепенно значение за авиокомпанията, затова "България Еър" е предприела възможно най-високите мерки за хигиена и безопасност на борда на самолетите, посочват от компанията. Преди и всеки полет се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината с препарати и UV лъчи, чиято защита предпазва повърхностите стерилни в продължение на 24 часа. Въздухът в самолетите се обновява постоянно през двигателите, като всички самолети на "България Еър" са оборудвани и със специални въздушни HEPA филтри, които елиминират до 99.998% от всички бактерии и вируси.

В интерес на здравето на пътниците е въведено и правило за задължително носене на предпазни маски от всички по време на полет.