Огромен недовършен круизен кораб вероятно ще бъде продаден за скрап, след като производителят му обяви фалит, защото никой не иска да го купи. Това съобщи германското списание за круизната индустрия An Bord.

Правят се опити за продажба на част от приспособленията и двигателите от Global Dream II, според An Bord. Полузавършеният кораб ще бъде продаден за скрап.

Германската корабостроителна компания MV Werften, която конструира кораба, е собственост на холдинговата компания Genting Hong Kong. И двете обявиха несъстоятелност през януари. Производителят на кораби строи кораба за Dream Cruises, една от трите круизни линии, собственост на Genting.

Global Dream се намира на дока на MV Werften във Висмар, Германия, съобщи An Bord. По-рано този месец корабостроителницата беше продадена на производител на военноморски кораби, който планира да построи плавателни съдове, включително подводници, на мястото в началото на 2024 г.

Най-големият круизен кораб в света ще отплава на първото си пътуване

Най-големият круизен кораб в света ще отплава на първото си пътуване

Има множество удобства, включително мини-голф игрище и 10-етажна водна пързалка

Ако не бъдат направени сериозни оферти за кораба през следващите седмици, Global Dream ще бъде продаден на търг, където в крайна сметка може да бъде закупен за скрап, смята An Bord.

Все още не е решено дали Global Dream ще бъде продаден на търг.

Работата по Global Dream започна през март 2018 г. и се смяташе, че дебютът ще в началото на 2021 г. като един от най-големите круизни кораби. Корабът с дължина 340 метра е предназначен да побере повече от 9000 пътници в 2500 каюти, както и 2200 души екипажа.

Dream Cruises обяви, че каютите ще бъдат с около 15% по-големи от наличните на други плавателни съдове и ще включват софтуер за разпознаване на лице и глас. Корабът щеше да включва и тематичен парк.

Преди MV Werften да спре дейността си през януари, тя е имала близо 2000 работници, според The ​​Maritime Executive.