Мултимилионерът Калвин Еър инвестира над 100 милиона долара в изграждането на суперлуксозен курорт на карибския остров Антигуа. Роденият в Канада хазартен магнат ще финансира новото си начинание не със заем или с приходи от игрален бизнес, а само с печалби, натрупани от цифрови валути.

Луксозното ваканционно селище носи името "Еър Резорт" и ще бъде разположено на Вали Чърч - един от най-екзотичните плажове на Антигуа. Строителните дейности трябва да започнат в края на лятото на 2018 г., а курортът се очаква да приеме първите си посетители през 2021 г.

Куротният комплекс ще бъде изцяло финансиран от печалбите, реализирани от повишаването на стойността на Bitcoin, в който Еър е ранен инвеститор. Когато започне работа, ваканционният център ще създаде 350 нови работни места.

Πлaжът Baли Чъpч имa вcичĸи пpeдпocтaвĸи дa ce пpeвъpнe в тoп ĸypopт

Източник: Amazing Tourism

Πлaжът Baли Чъpч имa вcичĸи пpeдпocтaвĸи дa ce пpeвъpнe в тoп ĸypopт

Курорът е първият от запланувана верига луксозни места за почивка, които ще бъдат развити по цял свят. Всеки комплекс от бъдещата верига ще предлага на гостите си вълнуващи моменти в казино клуб Bodog, релаксиращи плажни клубове, ресторанти от световна класа, конгресен център и уелнес и спа център.

Уелнес центърът ще се стреми да подобри здравето на посетителите си и да се бори със застаряването чрез редица съвременни методи. Целта му е да поддържа способността на всеки човек за високо качество на живот.

Хотелския комплекс на 5-звездния курорт ще включва 80 студия и над 30 луксозни апартамента с една спалня. Освен тях ще се предлагат 8 луксозни еднофамилни къщи, 8 просторни градски къщи и 3 очарователни вили.

Нови туристи, доведени от "Негово превъзходителство"

Новият курорт ще привлече много нови туристи

Източник: Amazing Tourism

Новият курорт ще привлече много нови туристи

56-годишният бизнесмен се радва на благоразположението на властите в Антигуа и Барбуда и наскоро бе назначен за специален икономически съветник в областта на криптовалутите. Той дори получи дипломатическата титла "Негово превъзходителство".

"Очакваме романтичната и вълнуваща концепция на курорта да разшири туристическия продукт на Антигуа и Барбуда и да доведе нова категория туристи на нашите острови. Очакваме с нетърпение да работим с г-н Еър в този курорт и многото други инвестиции, които направи в Антигуа", заяви премиерът на карибската държава Гастон Браун.

"Този курорт ще привлече изцяло нов пазарен сегмент на туризма на острова - успешни търсачи на уелнес, които също искат да се забавляват. Имотът няма да бъде ол инклузив дестинация. Вместо това неговите удобства ще бъдат на разположение на жителите на Антигуа и Барбуда, както и на посетителите", обясни мултимилионерът.

"Съсредоточаваме се върху създаването на един много специален пазар, курорт от световна класа и незабравимо преживяване, но и такъв, който да е полза за по-широката икономика на целия остров", добави той.

Курортният комплекс ще приема цифровата валута Bitcoin Cash, която през миналата година се отдели от Bitcoin, във физически обекти за разплащания и чрез онлайн системата си за резервации.

Хазартен бос, разследван от властите

Калвин Еър обича риска и екстремните преживявания

Източник: Ayre Resorts

Калвин Еър обича риска и екстремните преживявания

Еър, чийто баща е осъден за контрабанда на марихуана, имаше сериозни проблеми с канадските и американските власти. Той дори получи забрана да заема поста директор на публична компания в Британска Колумбия след скандал за търговия с акции през 90-те години на миналия век.

Загърбвайки тези неуспехи, предприемачът създаде Bodog, която се превърна в една от най-големите компании за онлайн хазарт в света. Ръстът на бизнеса му донесе голяма популярност, давайки му възможност да бъде жури на телевизионни конкурси за бельо по време на най-скъпото спортно събитие в света - "Супер Боул".

Успехът не спря дотук - мултимилионерът стана главен герой на портрет от 6 страници в списание "Плейбой". Написаното явно се е понравило на Еър, тъй като той купи 3000 броя от изданието за себе си.

Успехът на Bodog привлече вниманието на американските власти, когато през 2006 г. канадският бизнесмен изгря на корицата на списание "Форбс", озаглавена "Хвани ме, ако можеш: Калвин Еър стана много богат, управлявайки незаконни залози по интернет".

Мултимилионерът увери, че действията му са законни заради сложна серия от финансови транзакции на 3 различни континента. Обвиненията срещу Еър, Бодог и други трима канадци бяха отхвърлени през миналата година.