Да се събудиш свеж и пълен с енергия рано сутринта не е никак трудно, ако вечерта ти е била спокойна и ползотворна. Ако не ви хрумва какво толкова можете да правите след работа у дома, вижте каква практика имат едни от най-успешните хора в света. И може да се вдъхновите от тях.

Спортувайте

Спазването на определен режим, включващ спортуване, стимулира креативността, увереността и издръжливостта през работната седмица. Пример за това са Барак и Мишел Обама, които са запалени любители на фитнеса.

Прекарвайте време сред природата

Снимка 321687

Източник: iStock

Продължителното време в затворено пространство предизвиква различни здравословни проблеми. Ето защо е важно да включвате и часове за разходки и дейности сред природата.

Изключвайте се

Технологиите ни вършат много работа, но успешните хора добре знаят, че е нужно от време на време да бъдат далеч от тях. Така че е подходящо в часовете преди лягане да бъдат забранени всякакви мобилни устройства, ползване на интернет и сърфиране в социалните мрежи. Това е съветът на водещата Опра Уинфрин.

Инвестирайте в развитието си

Снимка 321688

Източник: iStock

Освен да инвестирате време в добрата си форма трябва да правите също и за мозъка си. Например, актрисата Ема Уотсън е избрала успоредно с развитието на своята кариера да следва в университета "Браун".

Искайте обратна връзка

Това е бил подходът на известната британска писателка Джейн Остин. Когато тя работела по своите произведения, вечер четяла написаното през деня на семейството си и искала тяхното критично мнение.

Четете

Снимка 321689

Източник: iStock

В интервю от 1964 година шведският режисьор Ингмар Бергман споделя, че след осем часа работа му е нужно да прекара 3 минути в гледането на любим филм или четене на книга, за да се отпусне. От университета в Съсекс потвърждават, че четенето само в продължение на шест минути намалява стреса с 68%.