За хората, които обичат лукса, но в същото време бягат от популярните туристически дестинации, Аляска има повече от добро предложение - отдалечена лъскава хижа високо в планината, около която няма нищо.

Това е Sleldon Chalet, която отвори за гости през февруари миналата година. Мястото, където се намира тя, е достъпно само с хеликоптер, а нощувката струва 25 000 долара.

В тази цена е включено пътуването до хижата, гурме вечеря и различни активности, като разходка с шейна, изкачване на гледчери и алпинизъм.

Sleldon Chalet носи фамилията на собствениците си Робърт и Кейт Шелдън. Хижата се намира на територията на национален парк Денали, който е позициониран в централната част на щата Аляска. Там се намира най-високият връх в Северна Америка - Маккинли, който се издига на 6193 метра височина.

Снимка 399475

Източник: Facebook / Sheldon Mountain House and Chalet

Тя е заобиколена от планински върхове, а за да се стигне от нея човек трябва да се качи на хеликоптер от най-близкото населено място Талкеетна. Полетът отнема 40 минути и разкрива невероятни гледки над пълноводните реки и гъстите гори на парка Денали.

Собствениците Робърт и Кейт, които са брат и сестра, както и съпругата на Робърт Марни започват строежа на хижата през 2017 година. Година по-късно тя е готова и започва да посреща първите си гости.

Снимка 399476

Източник: Facebook / Sheldon Mountain House and Chalet

Отвън Sleldon Chalet изглежда непретенциозно, а вътрешният интериор е простичък, но уютен и модерен.

Гостите са посрещани с чаша шампанско и разнообразна морска храна. Собствениците признават, че за тях работи местният специалист Дейв Торн, който е смятан за най-добрият готвач в щата.

Снимка 399477

Източник: Facebook / Sheldon Mountain House and Chalet

Хижата разполага с пет спални, от които се разкриват спиращи дъха гледки към върховете. Там има място за 10 души, като наемът от 25 000 долара е за всички тях. Изискването е гостите да направят поне три нощувки.

Снимка 399478

Източник: Facebook / Sheldon Mountain House and Chalet