McDonald's Corporation  има заведения за бързо хранене в над 100 държави и повече от 35 000 ресторанта по света. Един от тях обаче е по-специален.

Той се намира на Лонг Айлънд в Ню Хайд Парк, Ню Йорк. Интересното около него е, че през 19-ти век сегашното заведение е било голямо имение. Днес се счита, че това е "най-красивият" McDonald's в САЩ.

Построено е през 1795 г., но не като имение, а като фермерска къща за човек на име Джоузеф Дентън. След години обаче потомците му го превръщат в имение в грузински стил. Имотът престава да бъде частна резиденция след ПСВ. През годините имението е преустроено и е било използвано като погребален дом и след това и като ресторанти, пише Fox News.

През 1986 г. McDonald's купува разрушения имот за 1 милион долара и планира да събори къщата, за да може на мястото да изгради традиционното заведение за бързо хранене на веригата, съобщава Business Insider. Жителите обаче не са съгласни с идеята и протестират срещу плановете за събаряне на старата сграда. През 1988 г. имението се превръща в историческа забележителност и плановете на веригата се провалят.

Защо McDonald's във Флорида плаща $50 на явилите се на интервю за работа?

Защо McDonald's във Флорида плаща $50 на явилите се на интервю за работа?

42% от собствениците на малък бизнес в САЩ не могат да запълнят свободните работни места

В крайна сметка McDonald"s се съгласява да реновира сградата срещу разрешение за изграждане популярния Macdrive, според New York Post. McMansion най-накрая е отворен през 1991 г. и изглежда почти същият като през 20-те години според Insider.

Когато заведението отвори преди 30 години, известен критик отбелязва, че храната е "абсолютно същата, като онази в останалите вериги на компанията", независимо от по-луксозното местоположение.

Единствената значителна козметична промяна, направена в ресторанта, откакто е отворен, е че капаците на прозорците са боядисани в черно вместо в в оригиналният цвят, който е морско зелено.