Заведения от веригата за бързо хранене McDonald's във Флорида плащат на хората 50 долара, само за да се явят на интервю за работа, в отчаян опит да намерят нови служители, пише Business Insider.

По думите на собственик на 60 ресторанта на McDonald's в района на Тампа, Флорида Блейк Каспър идеята е на генералния мениджър.

Според Каспър обаче дори предлагането на $50 просто за явяване интервю не е убедило много хора да кандидатстват. По думите му бонусите и възможността за кандидатстване чрез текстово съобщение имат по-голяма популярност. Само през миналата седмица в неговите 60 ресторанта са наети 115 нови работници.

Недостигът на работна ръка принуждава Каспър и други собственици да повишат заплатите. Каспър заяви, че обмисля да увеличи началната заплата от 12 на 13 долара на час, в опит да привлече повече хора.

Шефът на McDonald's е печелил по почти $1 милион месечно през 2020-а

Шефът на McDonald's е печелил по почти $1 милион месечно през 2020-а

Неговото възнаграждение е било 1189 пъти по-голямо от средното за служителите на компанията

Скорошно проучване на Националната федерация за независим бизнес установява, че 42% от собствениците на малък бизнес имат работни места, които не могат да запълнят.

Според анализаторът на Credit Suisse Лорън Силберман сред хората цари страх, което им пречи да кандидатстват за подобни работни места. "Това са работници от първа линия, а ние все още сме в разгара на пандемия", заяви той.

Въпреки това, работниците имат повече възможности, отколкото в миналите години, включително факта, че търговци на дребно гарантират 15 долара на час начална заплата и работни места, които предлагат повече гъвкавост.

Липсата на работници принуди някои вериги да забавят отварянето на ресторанти на закрито.

McDonald's затваря един от най-емблематичните си ресторанти 17-години след откриването му

McDonald's затваря един от най-емблематичните си ресторанти 17-години след откриването му

Обектът е на четири етажа в стил "Бродуей"