Under, който ще се превърне в първият подводен ресторант в Европа, официално започна да приема резервации за датите след април 2019 г., пише Forbes.

За да се наситят напълно на изживяването - както и на ястията, подготвени от шеф Николай Елитгаард - посетителите на невероятното ново място трябва да си запазят между 3,5 и 4 часа за обяда или вечерята. Първите, които ще стъпят в подводния ресторант, обаче ще трябва да са по-бързи, тъй като вече има огромни опашки.

Когато отговори врати през следващата година, Under ще е и най-големият подводен ресторант.Заведението се намира в Норвегия - във водите край малкото градче Бали в най-южната точка на страната. Ресторантът бе изграден през първата половина на тази година. През юли контейнери с вода бяха поставени вътре в структурата, която по-късно бе потопена на дълбочина около пет метра.

Не целият ресторант е под вода - половината от него над водната повърхност, откъдето също се разкрива прекрасна гледка.

Снимка 383113

За тези, които се притесняват да вечерят, потопени в Северно море, ще кажем, че стените на ресторанта са около 90 см. дебели и са направени специално, за да издържат на напрежението. Нещо повече: Snøhetta - архитектурната компания зад проекта - е толкова уверена в здравината, че специално е подбрала местоположението, където се знае, че водите са бурни.

Under е на три нива: на първото е входът и гардеробната. На второто има бар, а на най-ниското е ресторантът, където има две дълги и няколко по-малки маси с капацитет от 8 до 100 души.

Всички маси предлагат изглед към през огромния панорамен прозорец.