В свят, пълен с туристически капани, разочарования, надценени дестинации и просто обикновени тълпи, не е учудващо, че сме се превърнали в жертви на пренатоварване.

Време е да обновите списъка си с многообещаващи места, които тепърва ще добиват популярност, пише The Huffington Post.

Хосе Игнасио, Уругвай

Едва около 300 души живеят там, но през зимата (когато в Южна Америка е лято) Хосе Игнасио е задръстен с латински звезди като Шакира. За поне кратко време можете да се разходите из артистичните бохемски бутици и да се насладите на пикантни пържоли в La Huella в (относително) спокойствие без папараци.

Ко Ронг, Камбоджа

Посещението на този остров е като стъпване в скрийнсейвър. Предлагайки само няколко бунгала, убийствен шнорхелинг и рибарски селища (няма пътища) много казват, че мястото прилича на Тайланд отпреди 20 години, преди туристите да препълнят девствените плажове. Фериботи започнаха редовно да превозват туристи до Ко Ронг едва преди няколко години, но нещата все още са доста тихи... докато някой не открие как построи летище.

Бангладеш

Скоро някой ще осъзнае, че Бангладеш притежава най-дългия непрекъснат естествен плаж в света. Въпреки че остава доста непопулярен сред пътниците, страната предлага прекрасен микс от острови, села, джамии, джунгли и мангрови гори. Резервирайте полет с една от многото големи авиокомпании, които летят до там, и направете речен круиз, когато стигнете.

София, България

Price of Travel назова София най-евтиния туристически град в Европа за 2014 г. Сигурни сме, че столицата на България обаче няма да остане в тайна още дълго: градът е много приятен за разходки и има младежко, космополитно настроение, съчетано с богато украсени църкви, пазари на открито и османска архитектура.

Амбергрис Кайе, Белиз

Белиз обещава да се превърне в новата гореща точка в Централна Америка. Ако това стане факт, Амбергрис Кайе ще бъде най-предпочитаната дестинация. TripAdvisor нарече острова „дестинация във възход” през 2013 г., вероятно защото туристите разбират за огромния потенциал за гмуркане във Великата синя дупка.

Рига, Латвия

Латвия е най-добре пазената тайна в Европа, но всичко се променя, откакто Рига бе отличена за Европейска столица на културата за 2014 г. Градът се класира като една от най-евтините дестинации на Стария континент за туристите, със средни разходи от едва 33 долара на ден за храна, нощувка, транспорт и развлечения. Побързайте и разгледайте Стария град, изкачете се по кулата на катедралата Свети Петър и посетете Латвийската национална опера.

Пулия, Италия

В петата на „Ботуша” регионът в Югоизточна ще става все по-популярен. Там средиземноморската кухня придобива една от най-чистите и вкусните си форми. Храната (зехтин, артишок, салам) е местно производство, ресторантите са старомодни, но с високо качество и можете да спите в преустроена ферма. По-голямата част от всичко това се случва на плажа.

Замбия и Зимбабве

Място, красиво колкото водопад Виктория, не може да не станало известно досега. Най-близкото летище обаче бе неотдавна разширено, давайки на хилядите международни туристи по-лесен достъп до това природно чудо на границата на две държави. Недалеч е природният парк „Хуанге”, в който живее една от най-големите популации на слонове в света (над 30 000).

Йорк, Великобритания

Освен очарователни пъбове в стар стил, кафенета и чайни, Йорк гордо показва една от най-големите готически катедрали в цяла Европа.