Обичате ли сладолед? На 18-ти септември в столичния мол „Парадайс” бяха раздадени над 3000 фунийки от любимата лятна храна, създадена на принципа на молекулярната кухня.
Майстор Ради Стамболов с помощта на течен азот с температура от минус 196 °C демонстрира най-съвременния метод за приготвяне на храна.
Пред очите на гостите показа как се прави сладолед на принципа на молекулярната кухня. Течният азот, излизащ от огромната газова бутилка, замрази предварително приготвената сладоледена смес, леденото му дихание покри водната сцена, а всички присъстващи с интерес наблюдаваха спектакъла.
Събитието е част от календара на Фестивала на сладоледа, който ще се състои на 16.07.2017 г. По време на него бяха приготвени цели 120 килограма сладолед.