Класацията за най-богатите жени в Америка, спечелили парите си сами, която се издава от Forbes всяка година, подреди дамите с най-голямо сътояние за 2018 година.

Тя класира 80 жени с нетно богатство не по-малко от 225 милиона долара. Данните показват, че 11 от най-заможните жени в Америка са на възраст под 40 години, 7 са под 30, а най-изненадващото е, че 4 от тях все още нямат и 30 години.

През 2017 година класираните дами под 40-годишна възраст са били само три, въпреки че тогава класацията е включвала едва 60 представителки.

"Днес все повече жени започват свой бизнес и натрупват богатство", се казва в изследването на Forbes, цитирано от CNBC. Заради това класацията е разширена с 1/3 от включените места през миналата година.

Освен че последният рейтинг подрежда повече богати жени, те са и най-младите, определяни като ултра богати досега:

Кайли Дженър, която се превърна в най-младата жена милиардер, спечелила сама състоянието си. Тя е само на 21 години и дължи завидното си финансово положение на своята козметична компания Kylie Cosmetics .

Как Кайли Дженър направи $1 милиард?

Как Кайли Дженър направи $1 милиард?

Тя е на 21 години, има 128 млн. последователи в социалните мрежи и печели дори от дрехите, които облича

След нея се нарежда 35-годишната Хюда Катан, която е съосновател на козметичната линия Huda Beauty. Освен това е известен блогър и гримьор, както и притежател на 610 милиона долара.

Третото място заема Риана с натрупани 600 милиона долара. 31-годишната изпълнителка също има козметична компания - Fenty Beauty.

Четвъртата позиция отново принадлежи на изпълнителка. Бионсе е на 37 години и има състояние от 400 милиона долара. Освен с музикалната си кариера, тя е известна и като голям филантроп.

Катрина Лейк е главен изпълнителен директор на Skitch Fix - услуга за онлайн личен стилист. На 36 години, тя притежава 380 милиона долара.

Шестата позиция отново отива за музикалния бранш в лицето на Телйр Суифт, десеткратна носителка на награди "Грами". Тя е на 29 години и е спечелила от кариерата си на изпълнител 360 милиона долара.

Неха Наркхед е съосновател и главен технически директор на компанията за управление на данни Confluent. Тя е 34-годишна и има състояние от 360 милиона долара.

38-годишната Ким Кардашиан е основател на козметичната компания KKW Beauty и също притежава 360 милиона долара.

Уитни Уолф Хърд е основател и главен изпълнителен директор на приложението за запознанства Bumble, което ѝ носи 290 милиона долара на възраст от едва 29 години.

Основателят на компанията за веган козметика Thrive Causemetics Kaриса Боднър е също на 29 години и може да се похвали с 275 милиона долара.

На единадесетата позиция най-накрая се класира спортист. Това е Серена Уилямс, основала компанията Serena Ventures, която инвестира в старт-ъпи на жени или представители на малцинства. Тенесистката е на 37 години и притежава 225 милиона долара.