Лидери от технологичната и от финансовата индустрии може да са окупирали първите места от списъка на най-заможните хора в света - Bloomberg Billionaires Index, но един предприемач с бизнес в съвсем друг сектор е първенец по най-бързо забогатяване през тази година.

Това е Кин Инглин, който е собственик на една от големите китайски компании в отглеждането и производството на свинско месо. От началото на 2019 година неговото нетно богатство се е увеличило до 8,56 милиарда долара към настоящия момент. Иначе казано това е над 341% ръст от януари насам, показва Bloomberg Billionaires Index.

Причината за бързото забогатяване на Инглин е кризата с африканската чума в родината му, която успя да вдигне значително цените на месото през миналите месеци. Заради нея производството на свинско в Китай се сви с една трета, а цените нараснаха с групо 50%.

В резултат ръководената от него Muyuan Foodstuff е успяла да повиши цените и приходите си през втората половина на 2019 година.

Така за третото тримесечие приходите на дружеството са били с 260% нагоре в сравнение със същия период на предходната година. Това е дало директно отражение върху нетното състояние на Кин, който притежава дял от 60% от акциите на Muyuan.

Със същия успех може да се похвали и ръководителят на най-големият производител на свинско в света. Председателят на New HopeGroup Лиу Йонгао се е удвоило през последните 12 месеца до 11 милиарда долара.