Богатството на на Джак Ма е намаляло с 12 милиарда долара от октомври досега. Неприятностите за богаташа идват заедно с новите правила за финтех индустрията в Китай, предава Business Insider.

Тази година богатството на Ма стигна до около 62 милиарда долара, което го превърна в най-богатият човек в Азия. Но от октомври насам той пада до 25-то място в индекса на милиардерите на Bloomberg, който класира 500-те най-богати хора в света. Понастоящем неговото нетно богатство е на стойност е 50,9 милиарда долара, според индекса.

През октомври регулаторите въведоха нови правила за индустрията на финансовите технологии и онлайн кредиторите, които оказаха пряко въздействие върху доходния бизнес на на Ma's Ant Group.

Правилата са насочени към предотвратяване на монопол от големите компании в страната. Китайските регулатори поискаха от Ant Group да преразгледа части от бизнеса си.

Кредитното звено на Ant, което предлага услуги за управление на финанси и други печеливши бизнеси скоро ще сформират отделен финансов холдинг, регулиран от Китайската народна банка, съобщи Bloomberg, позовавайки се на източници.