Купър Търли е на 25 години. И вече е милионер, след като възвръщаемостта от инвестициите му в криптовалути се увеличава многократно през последната година.

Той прави първите си стъпки на пазара на дигитални валути преди 4 години. Тогава купува bitcoin, чиято цена е около 2000 долара към този момент. Ether, която днес е втората най-голяма криптовалута, се продава за няколкостотин долара. Търли купува и от нея.

Само за последната една година стойността на инвестициите на младежа се увеличават с 90% и той влиза в клуба на милионерите, разказва CNBC.

Пред медията той не посочва колко точно влага на пазара на криптовалути, но посочва, че първоначалната му инвестиция не е била никак голяма. "По това време бях още в колежа и работех на различни места. Вложих няколко хиляди долара", разказва той.

Първата му стъпка е с покупката на ether през 2017 година, докато Търли учи в Колорадския университет. След като завършва година по-късно, той започва по-сериозно да се фокусира върху портфолиото си от дигитални валути. Тогава купува и bitcoin, чиято стойност се е сринала от пика си в края на 2017 година.

Как двама безработни братя станаха милионери за една нощ от инвестиция в меме криптовалута?

Как двама безработни братя станаха милионери за една нощ от инвестиция в меме криптовалута?

Те разказват своята история пред CNN Business

"Аз инвестирах много и влагах почти целия си доход в ether, който тогава струваше нещо от сорта на 100 долара", разказва момчето.

Разбира се, той поема много рискове. Независимо от пиковете на пазара на криптовалути през последните месеци, експертите предупреждават за волатилността и спекулациите на пазара.

Купър Търли признава, че през следващите години започва да проучва и изочава обстойно пазара и характеристиките на отделните криптовалути. Той поема редица рискови ходове. Един от най-успешните за него се оказва навлизането му в т.нар. DeFi територия в крипто света.

DeFi основно казано са децентрализирани финанси или предоставяне на финансови услуги без използването на посредници, като традиционните банки. За целта се използват интелигентни договори на базата на блокчейн технология. DeFi дава опции за вземане и даване на заеми в криптовалути с цел печелене на лихви, купуване на т.нар. стабилни монети (от англ. stablecoin), търговия с традиционни активи като валути и благородни метали и други.

През 2020 година DiFi сегментът преживява истински бум. Благодарение на него Купър Търли признава, че има "най-печелившите няколко месеца" в цялата му кариера. И те го правят един от новите милионери в Щатите.