Шефът на Amazon отдавна е в списъка на най-богатите в света, но вече стана още по-заможен. Богатството на откривателя на онлайн гиганта скочи толкова много, че той успя да детронира Уорън Бъфет и да се настани удобно на мястото като втори най-богат човек в света, предаде Bloomberg.

Джеф Безос е добавил нови 1.5 милиарда към състоянията си, след като акциите на неговата компания поскъпнаха до 18.31 долара по време на търговията в сряда. Скокът идва на фона на новината, че Amazon планира да купи бизнеса на дубайския онлайн търговец на дребно Souq.com.

Така главният изпълнителен директор на Amazon разполага с богатство от 75.6 милиарда според индеска на Bloomberg за милиардерите по света. Състоянието е със 700 милиона долара повече от това на Уорън Бъфет.

Сумата е и с 1.3 милиарда долара по-висока от спечелените от богаташа на четвърта позиция пари Амансио Ортега, който е и най-заможният европеец.

Новият втори най-богат човек в света е добавил 10.2 милиарда долара към състоянията си през тази година и 7 милиарда долара от ралито на световните пазари, което започна след победата на Доналд Тръмп в надпреварата за държавен глава на САЩ.