Често славата върви с успешна кариера в киното или музиката и съпътствана от милиони долари в сметката, особено, ако си известен в Холивуд. Голяма част от световните знаменитости хвърлят немислимо големи суми за луксозни имения, яхти и частни самолети.

Други обаче живеят скромно като обикновени хора и избягват да правят излиши харчове. Не ви се вярва? Надникнете в списъка на Business Insider и ще се уверите:

Дженифър Лорънс години наред кара стария си Volkswagen Eos

Снимка 315942

Източник: GettyImages

Тя печели първия си оскар през 2011 за ролята си в "Зимен дар", а година по-късно става още по-известна с участието си в "Игрите на глада". В реалния си живот обаче Дженифър продължава да кара стария си Volkswagen Eos, който струва около 39 000 долара.

Питър Динклидж не иска да се мести в Холивуд

Снимка 315832

Източник: GettyImages

Звездата от сериала "Игра на тронове" решава да не се мести в Холивуд въпреки и остава да живее в скромното си жилище в Ню Йорк със съпругата и дъщеря си.

Джей Лено пести всички изкарани пари от предаването си

Снимка 319023

Източник: GettyImages

Американският водещ е известен с впечатляващата си колекция от автомобили. От друга страна обаче за него се знае, че е изключително пестелив. Той признава, че винаги работи на две места. Получените от едното пари харчи за нуждите си, а възнаграждението от другото - спестява. Така Лено държи всичките си припечелени пари от "Tonight Show", като от него печели по 30 милиона долара годишно.

Папа Франциск живее скромен апартамент

Снимка 213959

Източник: EPA/БГНЕС

Папа Франциск определено не е холивудска звезда, но е достатъчно известна личност, че да присъства в списъка. Векове наред ръководителите на Римокатолическата църква са известни със своя охолен живот. Това обаче не важи за настоящия папа. Вместо да живее в папските апартаменти във Ватикана, той избира обикновен тристаен апартамент в една от къщите за гости там.

Лудакрис кара 24-годишна кола

Снимка 319022

Източник: GettyImages

Както знаем, рапарите обичат да пеят за пари, лъскави коли и красиви жени. Американската звезва Лудакрис обаче за разлика от колегите си много внимава как харчи. Заради това и все още кара своята Acura, която е купил през 1993 година.

Зоуи Дешанел харчи по 1000 долара месечно

Снимка 319021

Източник: GettyImages

По време на развода й с музиканта Бен Гибард адвокатът на Дешанел разкри в публичните документи нейното финансово състояние. И от него си пролича, че тя е особено отговорна по отношение на бюджета си. По това време тя има около 4 милиона долара. На месец харчи по 1000 долара за храна и домашни потреби и дарява по 1500 долара.