Корейският дизайнер Чулхун Парк и световноизвестният конструктор на луксозни яхти Палмър Джонсън представиха проект за суперяхта с дължина 229 метра.

Това е размер повече от две футболни игрища и ако този плавателен съд някога бъдат построени това ще бъде най-голямата частна яхта в историята.

Като цяло играчка за милионери ще струва страхотната сума от $ 800 милиона долара. Бъдещата яхта вече е кръстена с името "Валкирия" - на войствената девица от скандинавската митология. Луксозният кораб с причудлива форма може да приеме 52-ма госта, които ще бъдат обслужвани от екипаж от 92 души.

Към днешна дата рекордът в това отношение принадлежи на яхта, собственост на президента на ОАЕ Халифа ибн Зайед Ал Нахиян - дължината на този кораб е точно 180 метра.

Максималната скорост на плавателния съд е 46 км / ч. Основният структурен материал е алуминий и композитни материали. Интересното е, че за корейския дизайнер разработването на проекта за суперяхтата е дипломната работа при завършване на университета.