Бъдете готови да поемете големи рискове и да се провалите. Това е краткият съвет на Джеф Безос към всеки, който иска да започне собствен бизнес.

Вече е ясно, че основателя на Amazon ще се оттегли от поста на главен изпълнителен директор на компанията. Това трябва да се случи на 5 юли. Датата не е избрана случайно - това е денят, в който Amazon беше регистриран през 1994 година, точно преди 27 години.

"Поемайте риск. Трябва да сте готови да поемете рискове. Ако имате бизнес идея, в която не виждате рискове, вероятно вече е изпробвана", коментира той по време на конференция през 2019 г., цитиран от Business Insider. "Трябва да се захванетe с нещо, което може да не сработи. В много отношения това ще бъде експеримент."

В много от тези експерименти може да се провалите, но "големите провали" са необходима част от пътя към успеха, споделя Безос.

Безос ще поеме поста на изпълнителен председател на Amazon. Той заяви, че иска да се съсредоточи върху своите "нови инициативи". Главният изпълнителен директор на компанията е известен със своите авангардни бизнес идеи, от използването на системи, задвижвани с изкуствен интелект за наблюдение на служителите на Amazon, до създаването на една от първите компании за космически туризъм в света Blue Origin.

Този месец Джеф Безос ще се качи на първия пътнически полет на своята космическа компания Blue Origin. Братът на Безос - Марк ще лети заедно с него. 

Искам да извърша този полет, защото това е нещото, което исках да правя през целия си живот", каза Безос наскоро във видео, публикувано в неговия Instagram профил.