Мукеш Амбани измести хонконгския милиардер Ли Ка-шин от мястото му в списъка на най-заможните по света. С това индиецът стана вторият най-богат човек в Азия, като пред него стои основателят на Alibaba Джак Ма.

Причината за промяната е, че инвеститорите застават зад усилията на Амбани да снабди бедните жители на Индия с евтини тарифи за телефони. Също така някои анализатори започват да се фокусират върху разходите около амбицията му.

Председателят на Reliance Industries добави 12.5 милиарда долара към богатството си от началото на тази година според индекса на Bloomberg за милиардерите по света. А акциите на неговата компания достигнаха рекорден връх.

Ралито на ценните книжа е оптимизъм, че новият телефон от 23 долара, който дебютира през миналия месец, ще разшири пазара на мобилната мрежа от четвърто поколение във вътрешността на Индия.

Снимка 306377

Източник: Bloomberg

Нетното богатство на Мукеш Амбани достига общо 35.2 милиарда долара, а притежанията на Ли Ка-шин наброяват 33.5 милиарда долара. Богаташите застават съответно на 19 и 20 позиция в списъка на Bloomberg.

Най-заможният човек в Азия Джак Ма разполага с 43.7 милиарда долара и държи 14 място в подредбата.