Съоснователите на платформата Snapchat са успели да забогатеят с милиарди долари само за няколко часа. Те са постигнали това, след като компанията зад приложението Snap обяви по-добри от очакваното резултати, основно заради по-голям интерес към него по време на пандемията.

Акциите на дружеството поскъпнаха с 25% до 35,57 долара единична цена в края на търговията на борсата в Ню Йорк, след като Snap обяви 52% ръст на продажбите си до 678,7 милиона долара за третото тримесечие. Междувременно активните потребители на месечна база са 249 милиона души.

Така съоснователите на компанията Евън Шпигел и Боби Мърфи са забогатели със съответно 1,3 и 1,4 милиарда долара само в рамките на няколко часа. След това покачване тяхното нетно състояние вече възлиза на съответно 6,9 и 7,2 милиарда долара, показват данни на Bloomberg Billionaires Index.

През последните няколко месеца технологичният сектор е истински генератор на богатство, след като много дейности - от обучение и работа, до търговия и забавление премина онлайн заради корона кризата.

Сред големите печеливши е основателят на платформата за видео разговори Zoom Ерик Юан. През миналия месец той успя да забогатее с 6,6 милиарда долара само за един ден. Състоянието на най-богатият човек в света Джеф Безос пък се изкачи с нови 75 милиарда долара през 2020 година до общо 190 милиарда долара.

Основателят на Zoom спечели над $4 милиарда само за няколко часа

Да спечелиш над $4 милиарда само за няколко часа

След скок на акциите в резултат на 355% ръст на продажбите на технологична компания