Само за часове основателят на платформата за видео конференции Zoom Video Communications Ерик Юан е успял да забогатее с 4,2 милиарда долара благодарение на солиден ръст на цената на акциите на компанията му.

Книжата на технологичната фирма са поскъпнали с 26% до 410 долара единична цена по време на късната търговия в САЩ след представяне на тримесечните резултати на Zoom. Ако бързият темп на растеж на акциите се запази, нетното състояние на Юан може скоро да мине 20 милиарда долара, пише Bloomberg.

Zoom е един от големите печеливши от пандемията и затварянето на икономиките, след като редица компании и образователни институции се обърнаха към услугите на платформата, за да осигурят работа и обучение от разстояние.

В началото на седмицата от компанията отчетоха, че продажбите им за второто тримесечие са скочили с впечатляващите 355% до 663,5 милиона долара, което е най-големият скок за индекса Nasdaq 100 за разглеждания период.

Продажбите на платформата за фискалната година, приключила през януари, са били 2,39 милиарда долара. Последните резултати подсказва, че в рамките на настоящата те могат да се увеличат 4 пъти.

Основателят на компанията Ерик Юан притежава над 50 милиона броя акции на Zoom. Той е и един от най-печелившите милиардери за тази година.