Богатството на президента на САЩ Доналд Тръмп е намаляло до 2,8 милиарда долара, спад от 100 милиона долара за година, заради по-ниски приходи от едноименната кула на Пето авеню в Ню Йорк и голф игрищата, изчислява Bloomberg. Така богатството му е най-малко, откакто медията започна да го следи през 2015 г.

Със 70 милиона долара са намалели приходите от 16-те игрища, собственост на Trump Organization. Към момента те са на стойност около 650 милиона долара. Спад има и заради по-ниската заетост на две сгради: в центъра на Манхатън и Trump Tower. Намалението е 220 милиона долара.

Спадовете почти се компенсират от растеж навсякъде другата в империята на Тръмп. Офис сградите в Ню Йорк и Сан Франциско, които Тръмп притежава заедно с Vornado Reality Trust, са поскъпнали с 575 милиона долара.

Trump International Hotel във Вашингтон - магнит за лобисти, консервативни политици и чужди правителства, отчита 40 милиона долара приходи за първата си пълна година работа, като така стойността му се увеличава с 30 милиона долара.

Компаниите на президента вече имат и с 30 милиона долара по-малко дълг. Към момента, той достига поне 520 милиона долара.