Наследник на империята Red Bull и член на едно от най-богатите семейства в Тайланд може да отиде в затвора, след като съдът в Банкок нареди той да бъде арестуван след скандал, разтърсил страната.

По думите на говорителя на тайландската полиция Колонел Крисана Патаначароен заповедта за арестуване на Ворают Йовидя е била издадена във вторник. Последният е внук на създателят на Red Bull, пише CNN Business.

Ворают Йовидя ще бъде задържан, след като срещу него има две повдигнати обвинения за шофиране с висока скорост и употреба на наркотици.

Те са свързани със смъртта на човек на пътя в резултат на пътен инцидент, в който обвиняемият е участвал. Случаят е от 2012 година, като по време на него Йовидя е шофирал своето Ferrari. Първата заповед за арест е издадена през 2017 година.

По-познатият с прякора си Шефа, Ворают израства в едно от най-богатите и уважавани семейства в Тайланд. Неговият дядо Чалио Йовидя, е създател на газираната енергийна напитка Red Bull.

В края на 80-те години в партньорство в австрийския предприемач Дитрих Матешиц те създават едноименната компания, като към днешна дата тайландският бизнесмен държи по-големият дял от нея.