Ремонтните дейности около Маll of Sofia приключиха днес. Инвестицията на търговския, развлекателен и бизнес център в изграждането на канализационната система и инфраструктурата в района възлиза на над 2.5 милиона лева, съобщиха от Столична община. 

Лентата на благоустроения район официално прерязаха кметът на София Бойко Борисов и Аарон Кедем, генерален мениджър на Маll of Sofia.

Кметът благодари за инвестицията и подчерта, че срокът за ремонтните дейности по огромното съоръжение е съкратен с 20 дни,за да се пусне възможно най- бързо движението по възловия столичен булевард "Стамболийски". 

Благодаря на всички живеещи в близост за търпението и разбирането", каза Аарон Кедем. "Като една социално отговорна компания, ние ще продължим да помагаме за превръщането на София в един още по-привлекателен и по-европейски град", допълни г-н Кедем.

Новата канализационна система ще обслужва както търговския, развлекателен и бизнес център, така и няколко от жилищните квартали в съседство.

Ремонтът включва още подмяна на над 2000 кв.м асфалтови настилки и тротоари, смяна на трамвайни релси, електрически кабели, РVС тръби и други.