През 2006 година Българските държавни железници са превозили близо 35 милиона пътници, което е с почти 1 милион повече от миналата година, съобщи Дарик радио.

Компанията е превозила 21 млн. и 250 хил. тона товари, което е с 951 хил. тона повече от 2005 година, или ръст от 4.7%. Приходите са с 5 млн.лева повече от предходната година, съобщават от БДЖ.

За ремонт и модернизация на железопътния парк на компанията са вложени 31.4 милиона лева. В бизнесплана на дружеството през 2007 година е предвиден ремонт и модернизация на 63 локомотива за 36.7 милиона лева, на 1850 товарни вагона - за 40 милиона лева, и на 639 пътнически вагона - за 28 милиона лева.

БДЖ започна бонусна програма за своите лоялни клиенти. Тази инициатива дава възможност на пътуващите да събират бонусни точки, с които да участват в номинациите за годишния приз на дружеството "Почетен клиент на БДЖ".

Предметната награда за "почетния пътник" е безплатна карта за пътуване по цялата железопътна мрежа за следващата календарна година.  Тази година призът беше връчен на Зоя Цонева от гр. Перник, преподавател в Национален учебен комплекс по култура с италиански лицей в София, която е постоянен клиент на дружеството и пътува всекидневно в участъка Перник - Горна баня - Перник.