Вече с пълна сила действа нареждането всички паркоместа в курорт "Албена" да станат платени. Такси за паркиране се събират от вчера, 11 април, до края на активния туристически сезон.

Таксата се плаща на централния контролно-пропускателен пункт. За 30 минути престой в комплекса се плаща такса за леки автомобили /8 + 1/ от 2 лева за периода 11-30 април, 3 лева - от 1 до 31 май и 4 лева - от 1 юни до 30 септември, а за автобуси и товарни автомобили цената от 11 април до 31 октомври е 10 лв.

Определени са и безплатни паркинги. За долна зона това е паркингът до автогарата, а за горна зона - до хотел "Лазур", съобщават от в."Нова добруджанска трибуна".

От "Албена" АД предлагат и абонаментни карти за паркиране. Работещите в курорта служители и работници, наемателите на обекти, както и други граждани, ще могат да си купят такива карти от 8,30 ч. на 4 юли.

За леки автомобили цената на едномесечната карта през април ще е 20 лева, а през май - 30 лева, за юни, юли, август и септември тя ще е 50 лв. Има възможност и за карти за целия сезон - от 11 април до 30 октомври. Тя ще струва 250 лева.

За автобуси и товарни автомобили цените на картите съответно ще са 30 лв., 40 лв., 70 лв. и 450 лв.

От туристическото дружество информират, че гостите на курорта, които са настанени в хотелите и са пристигнали с личните си автомобили, ще получават хотелски пропуск на рецепцията на хотела срещу 5 лв. независимо от времето на престоя си.