Агенцията за държавни вземания (АДВ) днес отваря предложенията за закупуване на златни бижутерийни изделия, които са с чуждестранен статут и са отнети в полза на държавата от митница Русе.

Накитите (обеци, пръстени, гривни, синджирчета, висулки и др.) са от злато проба 585 и са разделени в 9 групи, при обща начална продажна цена 557 700 лв.

Ювелирните изделия са маркирани с държавен знак и са готови за продажба в специализираните магазини, съобщиха от агенцията.

Огледът на бижутата се проведе от 25 до 31 октомври.

Днес ще се проведе и търг с тайно наддаване за вещи, изоставени и отнети в полза на държавата от съд, митница и прокуратура.

Сред вещите са: лек автомобил Subaru SVX, който е в много добро състояние, с автоматична скоростна кутия, произведен през 1994 г. с първоначална тръжна цена 12 250 лв. влекач DAF 95 и полуремарке Schwarzmuller, произведени съответно през 1996 и 2000 г., в много добро състояние, с първоначална цена 46 053 лв. с местонахождение за оглед - гараж на СОМАТ до гр. Драгоман.

Участниците в търга за ювелирните изделия трябва да представят и Удостоверение за регистрация от Министерството на финансите за сделки с благородни метали и декларация за произхода на средствата за участие в търга по Закона за мерките срещу изпиране на пари.