До края на месец октомври ще приключи процесът на обновяване на бензиностанциите от веригата ЕКО, съобщиха от компанията.

До момента процесът е приключил в четири от новопридобите бензиностанции в София, а в останалите от веригата ребрандирането е в напреднала фаза.

Процесът засегна основно бензиностанциите, върху които Еко-Елда ЕАД придоби контрол след сделка с Еко Петролиум през юни.

След сделката ЕКО стана петата по големина верига в страната и в момента разполага с 38 бензиностанции.

Тя е част от инвестиционната програма на Еко-Елда България ЕАД, която ще има повече от 40 бензиностанции до края на годината. Компанията предвижда да увеличи броя на бензиностанциите до 80 в следващите 2-3 години.

От стъпването си на българския пазар през юли 2002 г. до момента компанията е инвестирала в България 100 млн. евро и планира да удвои тази сума до края на 2007 г.

Eко-Елда България ЕАД e основана през юли 2002 г. и е член на Hellenic Petroleum Group, която играе водеща роля в енергийното развитие в региона на Югоизточна Европа и Грузия.

В България действат 38 ЕКО бензиностанции, предлагащи на клиентите си целия спектър от висококачествени масла и течни горива от серията Kinitron, които отговарят на всички европейски изисквания за качество и технически спецификации по стандартите на ЕС.