Американският президент Буш се е срещнал днес с афганистанския си колега Хамид Карзай. за да изрази подкрепата си към правителството му. Настоящото управление на страната се изправя пред небивало ниво на престъпност откакто американската армия свали талибанското правителство преди пет години.  

„Америка и съюзниците й ще продължат да подкрепят афганистанския народ, които се опитват да отстояват демократичните си права", това е заявил Буш днес.

Буш е споделил днес, че ще разпореди търсенето на бен Ладен да бъде подновено ако има дори и най-малките сигнали за неговото местоположение. Пакистанският президент Мушараф е подкрепил американският президент и е предложил помощта си.

Карзай е говорил пред ООН миналата седмица като е заявил, че чуждите войски няма да могат да прекратят талибанските атаки над страната, ако първо не унищожат „терористичните гнезда" извън границите на страната. Первез Мушараф все пак е на мнение, че проблемът е в Афганистан.

В автобиографията си, Мушараф е написал, че най-вероятно бен Ладен се укрива в източната провинция Кунар на Афганистан.

Буш е поздравил двамата лидери Карзай и Мушараф за куража, с който водят борбата с тероризма и допълни, че имат общ интерес демокрацията в Афганистан да успее.