След провеждане на открита международна тръжна процедура за изпълнител на строителните работи по „Рехабилитация и разширение на водоснабдителната мрежа" в Русе бе избран консорциум „ Rousse Water Supply and Sewerage Network", който включва „OHL ZS" (Чехия) и "Строителен предприемачески холдинг" (България), съобщи пресцентърът на МРРБ.

Избраният консултант за осъществяване на строителен надзор на строителните работи  е Консорциум «BCEOM French Engineering Consultants (France) - Si Vi Em Consult Ltd. (Bulgaria).

Със спечелилият кандидат са сключени два отделни договора - Договор за строителен надзор на строителните работи по рехабилитация и разширение на водоснабдителната и канализационната мрежи в гр. Русе и Договор за строителен надзор на строителните работи по рехабилитация на магистралния водопровод.

Стойността на договора е 2 508 943,56 евро.

Обхватът на дейностите по договора включва рехабилитация на водоснабдителната мрежа с обща дължина около 18 915 м като дейностите ще се изпълняват на 39 подобекта, и разширение на водоснабдителната мрежа с обща дължина около 2 640 м.

Както money.bg писа, възложител по договора за строителните работи е ВиК Русе, а финансирането е осигурено изцяло от Европейската банка за възстановяване и развитие.