Сега "Дойче банк" вече постигна своето. Тя се моли в САЩ заради продажбата на лошите кредити, четем коментарвия материал в "Ханделсблат". Появи се усещането, че банката е купувала свободно заради дългия процес, политическия натиск и накърнения имидж. Номер 1 в Германия мина леко.

 Трезорът трябва да плати 15 милиона долара и да си вземе обратно така наречения Auction Rate Securities за 1 милиард долара. При специалните кредити става дума за дългосрочните ценни книжа, чиито доходност в кратки срокове ще бъде утвърдена.

В общи линии "Дойче банк" може да гледа на конкуренцията с усмивка.

При другите банки като UBS и  Citi положението е по-тежко.  И изглежда като гримаса на лицето. Интересно е дали упрекът на юристите е наистина полувинчат и са продадени акции, въпреки че банките знаеха за проблеми с ликвидността. Кой знае това с точност? Има ли само един незначителен отдел. Въпрос след въпрос.

Налага се впечатлението, че е необходим главният прокурор от Ню Йорк Андрю Куомо с твърди маниери да сложи нещата в свои ръце. Това е една открита книга, че щедрият политик и демократ би завладял поста на гуверньор на Ню Йорк.

При неговото първо появяване той носеше въжета, за да не изгори. Като Робин Худ при своя втори опит той има най-добрите шансове да спечели.

Дали наказанията за "Дойче банк" и другите трезори са наистина справедливи, него малко го интересува.