Deutsche Bank, насърчавана от дружелюбната пазарна среда, регистрира рекордна печалба през 2006, предават германските медии. Най-голямата финансова институция на Германия е на плюс с 6 милиарда евро, или увеличение 70%.

В рамките на миналата година, печалбата преди облагане с данъцие била € 8.1 млрд, или 33% повишениеот € 6.11 млрд. през 2005. Председателят на банката Йозеф Акерман бе поставял по-рано цели за ефективност на собствения капитал от 25% преди данъци, които цели значително са надхвърлени с 31%.

Приходите в позитивния конюнктурен цикъл са достигнали € 28.3 млрд., повишение 11%. Прогнозите за настоящата година са много позитивни, като Акерман вижда „чудесни шансове за по-нататъшни успехи през 2007".

Заключителното тримесечие на 2006 е допринесло най-много за успеха. С печалба преди данъци € 1.8 млрд. това е най-доброто четвърто тримесечие в историята на включения в DAX концерн. Резултатът преди данъци от октомври до края на декември спрямо периода на предходната година се е повишил с 81%, а след данъци с цели 272 %.

За пореден път инвестиционното банкиране е най-сериозният източник на приходи на Deutsche bank. Поделението Corporate and Investment Bank (CIB) има печалба преди данъци 5.88 млрд. евро. Секторът  „Частни клиенти и управление на активите" също е с по-добри, макар и по-скромни резултати.