С БСП И ДПС няма да правим коалиция, подчерта за сетен път столичният кмет. Няма да се коалираме и със Симеон.

Няма да правим коалиция с партия от Тройната коалиция, категоричен бе Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Ако вземем предвид сегашните данни - ГЕРБ да е първа партия, а БСП - втора и не ни стигат гласовете, даваме на следващите да направят правителство.

Оставаме в опозиция и на 100-ия ден ще ги сменим, обясни лидерът на ГЕРБ.

Пожелавам му приятно прекарване на Станишев с коалиционен партньор ДПС, добави с насмешка столичният кмет.

Запитан, дали ако отстъпи правото да състави правителство на БСП, избирателите му няма да се разочароват, Борисов беше категоричен, че ще бъдат много по-разочаровани, ако се коалира със Станишев.

За възможна коалиция с Атака лидерът на ГЕРБ посочи, че са много остри оценките спрямо техните прояви и проявите на техния лидер Волен Сидеров от Брюксел и от Вашингтон. Той подчерта, че няма как да се работи с тях за сега.

Кметът на София посъветва ДСБ и СДС да не конфронтират с ГЕРБ, а да се стегнат и да изкарат хората, които им симпатизират на изборите, за да направят 10%.

Борисов добави, че при такъв резултат на ДСБ и СДС и ако партията му изкара прогнозираните 20%, тогава вече може да се говори за възможна коалиция с Атака, основана на общите национални приоритети.

Запитан дали ще стане премиер, след дълго увъртане Борисов отговори, че резултатите от изборите ще отговорят на този въпрос.

Лидерът на ГЕРБ обаче подчерта, че е постигнал мечтата си в професионален план и постът премиер не го блазни.

В студиото на Нова Телевизия Бойко Борисов отбеляза, че цяла Европа е събрала изборите си в 1 ден.

Само България е против, защото ДПС и БСП истински обидиха своя електорат с това, че според тях избирателите им не могат да се справят с избори „2 в 1".