Бяха определени изпълнителите на заданията по три обществени поръчки на МДААР

По процедурата на обществената поръчка за разработване и доставяне на информационна система за поддръжка на административен регистър за изпълнител бе избрана фирмата "Верео Текнолоджис" ЕООД, която предложи цена от 55 600 лв. без ДДС.

На второ място бе класирана офертата на "НИТ - Нови Интернет Технологии" ООД, с ценово предложение от 60 000 лв. без ДДС. Третият кандидат "БГ Уеб Софт" ЕООД не бе допуснат до последния етап от процедурата, поради липса на някои от изискваните документи.

Срокът за разработването, доставката, инсталирането и пускането в експлоатация на информационната система е 105 дни от датата на подписване на договора.

Административният регистър ще представлява единна електронна система от база данни, която ще събере досега съществуващите регистри, свързани с администрацията, на принципа „под един покрив". Базата данни ще се поддържа от МДААР и ще бъде актуализирана чрез редовно предоставяна информация от страна на всички административни структури.

"Престиж бизнес" ЕАД  ще достави 207 мултифункционални устройства, принтери и скенери за 66 общини срещу 182 016 лв. без ДДС., съобщиха от МДААР. На второ място беше класирана офертата на Kооперация "Панда", чието ценово предложение бе 185 999,78 лв. без ДДС.

До последния етап от процедурата не бяха допуснати "Лирекс Хай-Тек" ЕООД и "Копилинк" ЕООД, поради липса на всички необходими документи. Техниката трябва да бъде доставена в срок от 40 дни от подписването на договора.

Устройствата са необходими за подпомагане на 62 общини, които изостават в процеса на въвеждане на принципа на обслужване на гражданите и бизнеса - "едно гише".

С допълнителна техника ще бъдат подпомогнати четири общини, пилотни по проекта по програма ФАР „Укрепване на капацитета на българската публична администрация с оглед изпълнението на Стратегията за модернизиране на държавната администрация за подобрено предоставяне на услуги на обществото".

По обществената поръчка за доставка и монтаж на климатици за обекти на МДААР с най-добра комплексна оценка на първо място бе класирана офертата на "Елиза О и М" ООД, чието ценово предложение бе 105 915 лв. без ДДС.

На второ място остана офертата на "Нектайм" ЕООД, която предложи цена от 98 771 лв. без ДДС. "Експрес клима" ЕООД, "К енд К електроникс" ЕООД и ЕТ "Генчо Чолаков" не предоставиха пълния комплект необходими документи.

143-те климатика са за нуждите на стопанството "Евксиноград", базите на МДААР в Слънчев бряг и Бояна, както и за сградата на министерството на ул. "Сердика" в София и трябва да бъдат доставени и монтирани до 30 дни от сключването на договора за изпълнение.