Над 30 фирми са проявили интерес към изграждането на прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2 на българска територия, съобщи БТА.

Тръжната процедура беше стартирана в края на миналата година от Дирекция „Координация на програми и проекти", която е изпълнителната агенция по програма ИСПА в министерството на транспорта.

Оферти по процедурата за строителството на прилежащата инфраструктура на българска територия за съоръжението ще се приемат до 21 май тази година.

До края на април пък Министерството по регионалното развитие и благоустройството трябва да даде строително разрешение за изграждане на националния обект Дунав мост 2, съобщава още телеграфната агенция.

Междувременно от МРРБ посочиха, че утре ще заседава съвместният програмен комитет между България и Румъния, който трябва да одобри Оперативната програма за трансгранично сътрудничество между двете страни за периода 2007-2013 г.

На срещата ще бъдат обсъдени последните стъпки преди представянето на окончателния вариант на Оперативната програма пред Европейската комисия в Брюксел.

Разработването и изпълнението на проекти между които и този за Дунав мост 2 ще допринесе за подобряване на социално-икономическото развитие на граничните райони и за екологичното управление на околната среда.