Специалисти от "Софийска вода" и "Електроразпределение" в този момент  са пред рухналата сграда на ул. Алабин, където очакват следователя по делото.

Само в негово присъствие може да се отвори архивът със строителните документи и кореспонденцията по случая, за да се установи дали изобщо е искано разрешително за ремонт в сградата.

Все още няма официално становище, нито са ясни твърденията на фирма "Хрисома", стопанин на сградата, дали ремонт в сградата е причина за трагичния инцидент вчера.

Според главния архитект на София Петър Диков, подпорите на сградата са били махнати и тя е била реконструирана напълно още преди 15 години, откогато е необитаема.

Арх. Диков твърди, че доколкото е запознат със случая, разрешително за ремонт в сградата и за извършване на промени по конструкцията й, не е издавано. В този случай всякакви ремонтни дейности във вътрешността й са напълно незаконни.

Че ремонтът е незаконен, потвърди пред Дарик Радио и зам.-кметът Цветан Цветанов.

Обитатели на съседни сгради твърдят, че поне от две седмици работници изнасят чували със строителни отпадъци и внасят строителни материали, което недвусмислено показва, че там тече усилен ремонт.

След като се отвори архивът на общината, специалистите от "Софийска вода" и "Електроразпределение" ще направят план, по който ще стане събарянето на рухналата сграда.

Експерти са установили, че в този си вид, тя продължава да е изключително опасна за минувачите и за живеещите в съседство.

За още подробности www.news.bg