Нови цени на услугите за ВиК операторите в Добрич, Разград, Кубрат, Пещера, Враца, Димитровград, Ботевград, Кърджали и Велико Търново влизат в сила от днес, 1 март.

ДКЕВР преразгледа мотивите на операторите за поисканите от тях цени и не удовлетвори предложенията им, тъй като направената от експертите икономическа обосновка позволяла определянето на по-ниски нива на увеличение на цената на услугите.

За ВиК Разград регулаторът определи цена за доставка на вода от 1.66 лв/куб.м (без ДДС) при поискани от оператора 1.87 лв/куб.м. 

Предложението на ВиК Враца за цена за доставка на водата от 1.13 лв/куб.м бе намалено от ДКЕВР на 1.05 лв/куб.м. От 1 март цената за доставка на вода за ВиК Ботевград ще бъде 0.58 лв/куб.м вместо поисканите от дружеството 0.70 лв/куб.м.

Регулаторът не прие исканата от ВиК Добрич цена за доставка на вода от 1.59 лв/куб.м и определи цена от 1.30 лв/куб.м. От 1.12 лв/куб.м на 1.07 лв/куб.м е намалена цената на ВиК «Йовковци» - Велико Търново.

За дружеството в Кърджали новата цена за доставка на вода ще бъде 0.95 лв/куб.м при поискана от оператора 0.97 лв/куб.м.

ДКЕВР намали първоначалното предложение на «ВКС» ЕООД гр. Пещера за цена за доставка на вода от 0.90 лв/куб.м като определи цена от 0.88 лв/куб.м.

Предложението на ВиК Димитровград за цена от 1.06 лв/куб.м бе намалено от регулатора на 1.03 лв/куб.м от 1 март.