Международното специализирано изложение "Пчеларство" откриват днес в Плевен. Над 100 фирми от страната и Европа са заявили участието си във форума.

На "Пчеларство - Плевен 2007" ще бъдат представени последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи, опаковки и етикети и други, съобши електронното издание "Бизнесът в Плевен".

В най-големия пчеларски форум в Югоизточна Европа редом с българските фирми участие ще вземат и фирми от Франция, Италия, Англия, Украйна, Румъния, Турция, Сърбия. Очаква се потвърждение за участие и от пчелари от Дания и Македония.

В рамките на трите дни директно договаряне ще осъществят производителите на пчелни продукти и български и чуждестранни търговци и преработватели. Ще се търси решение за опаковката и етикета на марката "Български качествен мед".

По традиция във форума в Плевен участие ще вземат и представители на Балканската федерация на пчеларските съюзи. За първи път ще бъде организирана среща на областните председатели на пчеларите в България.

Специално внимание ще бъде отделено и на новите моменти в технологиите на отглеждане за повишаване на качеството и количеството на произведените пчелни продукти от едно пчелно семейство, въпреки че в момента България е на едно от последните места в Европа по консумация на мед.