Най-късно до месец се очаква Комисията за регулиране на съобщенията(КРС) да съгласува цените и общите условия на договора с потребителите на Първия частен пощенски оператор у нас T-Post.

Това съобщи за Money.bg Лъчезар Капарашев, председател на Борда на директорите на спедиторската фирма Тип Топ Куриер, която спечели лицензията на КРС да предлага частни пощенски услуги от 1 януари 2007 г.

Дотогава, въпреки готовността си, компанията не може да предлага услуги на граждани в сферата на пощенските услуги.

Капарашев потвърди, че административният офис на T-Post вече е формиран и се намира на бул."Тотлебен" 85, в същата модерна стъклена сграда, в която се помещават офисите на "Болярка" и "Мелинвест".

T-Post заема целия първи етаж и офисът функционира от началото на месец февруари 2007 г.

Веднага, след като КРС съгласува общите условия и цените, сме готови да отворим първата си пощенска станция в София, съобщи Лъчезар Капарашев.

Още на 20.11.2006, когато получи лицензията, Първият частен пощенски оператор съобщи, че има готовност да отвори първата си пощенска станция до 5 месеца.

Лицензията дава право на Тип Топ куриер да упражнява дейност в сферата на частните пощенски услуги за срок от 20 години.