Утре, 21.09.2006 г, от 15:00 часа в заседателната зала на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат подписани договори с компаниите изпълнители по обществените поръчки за изграждане на електронното правителство, съобщиха от пресцентъра на МДААР.

Припомняме, че Министерството отвори ценовите оферти по обществените поръчки за изграждане на електронно правителство на 29 август 2006 г.

По първата обществена поръчка за изграждането на "Интеграционна система на е-правителството" (ИСЕП) МДААР ще подпише договор с "Хюлeт Пакард България" ЕООД.

Утре ще бъдат подписани и договорите с фирмите по обществени поръчка за изграждането на "Пилотна интеграционна система на е-Област" (ПИСЕО), по обществената поръчка за "Доставка на универсални електронни подписи за нуждите на държавната администрация" и по обществена поръчка за "Инсталиране на софтуерна система за документооборот в общините" с цел подобряване на административното обслужване в общините.

Ще бъде подписан договор с фирмата изпълнител по обществена поръчка за доставка на лицензи на "Майкрософт" България за настолни и мобилни системи с оглед повишените нужди на държавната администрация.