От компанията Walt Disney Co. са заявили в четвъртък, че печалбата им за тримесечието се е удвоила благодарение на ръста на продажбите при нови продукти.

Пълнометражните филми, които са част от продукцията на компанията също допринасят за доброто представяне през последните три месеца. Акциите се понижиха обаче с 2%, след като бяха изкачили нов 5 годишен рекорд.

Анализаторите коментираха, че рязкото покачване на печалбите може да означава, че компанията трудно ще подобри представяно си от тази година. Когато е толкова голяма, една организация трудно може да расте, особено толкова бързо.

Акциите на Disney отбелязаха най-високото си ниво от средата на 2001 г. Прогнозите за развитието на компанията се повишиха с пристигането на новия изпълнителен директор Робърт Игер. Под негово ръководство беше закупена компанията за производство на анимационни филми Pixar Animation Studios, както и засили присъствието на Disney в Интернет.

От Disney обявиха нетна печалба в размер на $782 млн. или по 36 цента на акция, в сравнение с $379 млн. или само по 19 цента на акция за същото трето тримесечие миналата година. Приходите са нагоре с 14% до $8.8 млрд., след като анализаторите предвиждаха покачване до $8.7 млрд.