Всичко, което може да бъде използвано за производствена дейност на нефтена рафинерия, ще бъде предложено за продажба на търг в пакет. Това съобщи Цветан Банков, синдик на "Нова Плама", цитиран от Дарик радио.

Той уточни, че продължава работата на оценителната комисия, която трябва да предложи началната цена. В описа са включени технологични системи на "Нова Плама", цехове, сгради и помощни съоръжения към тях.

Заедно с производствената площадка ще бъде продадена железопътната гара на рафинерията, специализирани автомобили за действие при извънредни ситуации - линейки и противопожарни коли.

Следващата разпродажба ще бъде за масла, допълни синдикът.

Три от търговете за разпродаване на имуществото на обявената в несъстоятелност рафинерия „Нова Плама" приключиха успешно вчера.

„Вантрейд" ЕООД Плевен е обявен за купувач на базата за отдих край язовир Горни Дъбник, стана ясно след края на първия търг, предаде Дарик. Офертата на спечелилия купувач е с 500 лева по-висока от първоначално обявената тръжна цена 46 000 лева.

Вторият търг, на който се разпродаваха осем автобуса „Икарус", беше спечелен от общинска фирма "Автобусни превози"АД Плевен с предложена цена 33 333.99 лева.

Два автомобила от марката ВАЗ и един УАЗ, разиграни на третия за деня търг, станаха собственост на Стоян Каралъмов, спечелил с оферта на стойност 2 811 лева.

В петдневен срок купувачите трябва да внесат останалата част от сумата, след като им бъде приспаднат предварително внесеният задатък.