Управителният съвет на "Булгартабак холдинг" АД одобри стратегия за публично предлагане на акциите от капитала на "Дупница-БТ" АД, които са собственост на холдинга.

Стратегията е във връзка с решение на Надзорния съвет на "Булгартабак холдинг" АД за продажба на акциите в капитала на фабриката, по препоръка на консултантите по преструктурирането на холдинга (консорциумът Адвокатско дружество "Събев и съдружници" - "Евро-финанс" АД - "Балканска консултантска компания" ООД), съобщават от холдинга.

Притежаваните от холдинга 457 952 акции (или 85.35% от капитала) на "Дупница-БТ" АД ще бъдат предложени в един пакет в рамките на смесен закрит аукцион на Българската фондова борса.

Началната дата на първия кръг на аукциона е днес, вторият кръг започва на 13 декември 2006 г., а третият ще се проведе на 15 декември 2006 г. В рамките на една пазарна партида (лот) "Булгартабак холдинг" АД ще продаде всичките си акции от капитала на дупнишкото предприятие. Купувачът ще трябва да плати минимална цена от 204 000 лева за целия пакет акции.