Съветът за електронни медии разгледа на редовно свое заседание на 13.03.2007 г. заявление за промяна на името и профила на радио "Гонг", което вече ще се казва "Вероника" и от спортно-музикален профилът му се променя на музикален. 

Заявлението е подадено от "РАДИО ТАНГРА" АД, рег. по ф.д.3783/1992 г. на Софийски градски съд, със седалище и адрес на управление гр. София, ул. "11 август" № 1, представлявано от Атанас Иванов Генов - Изп. Директор, и съдържа искане за изменение на лицензия № 321-00006 от 09.03.2000 г.:

  • Изменение на т.1.2. "Наименование на програмата" от "РАДИО ГОНГ" се променя на "ВЕРОНИКА";
  • Изменение на т. 1.5 "профил на програмата" от "специализиран профил - спортно-музикален" се променя на "специализиран профил-музикален"

От досегашните 15% новини в общото програмно време, новото радио минава на 5% информационни емисии. Затова пък актуалните предавания от 10 на сто седмично досега, вече ще заемат 15% от общото седмично програмно време.

Културните, научни, религиозни и др. предавания - от 14 на сто падат на 5 на сто от седмичното програмно време.

Детските и младежки предавания - от 20 на сто падат на 15 на сто от седмичното програмно време.

От СЕМ уточняват, че е представено концептуално виждане за реализацията на бъдещата радиопраграма. Разработката обхваща основните предавания и рубрики в рамките на избрания формат, както и актуализираната програмна схема.

За програмното осигуряване на реализацията на музикалното съдържание са представени договори с дружества за колективно управление на авторски и сродни права, както и с продуценти.