Нетните приходи от продажби на продукция, стоки и услуги в сектор "Търговия, ремонт и техническо обслужване на автомобили и мотоциклети, на лични вещи и стоки за домакинството" през месец  януари 2007 г. по съпоставими цени нарастват с 5.5% спрямо съответния месец на предходната година, съобщават от НСИ.

При търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили увеличението е 12.8% и е резултат от темповете на растеж при търговията с автомобили и мотоциклети - 15.8% и търговията с автомобилни горива и смазочни материали - 8.6%, които формират около 97% от приходите за групата.

Търговията на дребно нараства с 11.8%, като от наблюдаваните дейности по-висок ръст отбелязват търговията със стоки за домакинството и битова техника - 18.5% и търговията с текстил, облекло и обувки - 14.1%.

Търговията с фармацевтични и медицински стоки нараства с 11.6%, а при търговията с храни, напитки и тютюневи изделия увеличението е 8.1%.

Положителен темп отбелязва и търговията на едро - 2.9%, определен от нарастването при търговията с машини и оборудване - 15.7%, със стоки за домакинството - 6.8% и с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия - 6.2%, които компенсират намалението в останалите групи.

Нетните приходи по съпоставими цени намаляват с 31.4% спрямо предходния месец, вследствие на по-ниските реализирани продажби във всички основни групи в сектора, нормални за началото на годината.

При търговията на едро намалението е 32.5%, а при търговията на дребно и ремонт на лични вещи и стоки за домакинството и търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили отрицателните темповете са съответно 30.2% и 26.8%.