Днес, по руския телевизионен канал Телеканал „Росия", стартира излъчването на пет серийна поредица на тема "СПА и балнеолечение в България".

В продължение на няколко седмици здравната рубрика на сутрешния блок  ще показва четири  минутни сюжети, които ще запознават зрителите с условията за СПА и балнео туризъм в курортите ни "Свети Константин", „Златни пясъци", „Албена", „Хисар" и „Поморие".

Телеканал „Россия" има аудитория от 500 милиона души в страните от ОНД и в 58 държави в зоната на спътниковото излъчване на "РТР - Планета".

Излъчването на клиповете съвпадна с обиколката на Председателя на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова в руските региони.

Местата, които Председателят на ДАТ ще посети - Якутия, Иркутск, Новосибирск и Санкт-Петербург, залагат много на възможностите за оздравителен и рехабилитационен туризъм, предлагани в България.

Програмата на Анелия Крушкова включва разговори с местните администрации и с експерти в областта на туризма, а пътуването е в рамките на подписаното през май, тази година, междуправителствено Споразумение за сътрудничество в областта на туризма между България и Русия.